Ultrasound PTC is eind mei 2012 opgericht door Luciënne Bodt- de Goey, MBB’er*/ Advanced Practitioner Echografie.

Het doel van dit bedrijf is drieledig:

  1. het verrichten van echografische onderzoeken voor de eerste lijn gezondheidszorg op een professioneel niveau.
  2. het geven van gecertificeerde/ geaccrediteerde trainingen op het gebied van de echografie. Opdrachtgevers van deze trainingen zijn onder meer Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven en Pfizer.
  3. het coachen van medische professionals, in de eigen praktijk, die zich willen verbeteren in de echografische beeldvorming.

Ultrasound PTC streeft ernaar professionals binnen de gezondheidszorg, die echo onderzoeken uitvoeren, te begeleiden naar een verantwoord niveau.

* Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (voorheen röntgenlaborant of radiodiagnostisch laborant)

Werkervaring

Vanaf 1978 ben ik werkzaam als radiodiagnostisch laborant in Rijnstate Ziekenhuis Arnhem, voorheen Diaconessenhuis. In 1987 heb ik mijn bevoegdheid in de Echografie behaald. Als echolaborant heb ik voor de afdeling gynaecologie bij vlokkentesten echo ondersteuning geboden. Vanaf 1989 ben ik 2 jaar als sub-hoofd van de afdeling radiologie aangesteld hierna ben ik weer als laborant gaan werken waarna ik in 1996 mijn bevoegdheid als MSU laborant heb behaald. Naast mijn werkzaamheden als laborant ben ik in 2005 voor 1 jaar gedetacheerd bij HJM X-ray services. Bij dit bedrijf heb ik ervaring opgedaan in de veterinaire echografie voor gezelschapsdieren en paardenpezen.

Vanaf 2004 verzorg ik als freelance docent praktijklessen in de abdominale echografie en de MSU voor Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Sinds 2010 geef ik MSU incompany trainingen zowel praktijk- alsook het theoretische gedeelte. In diverse ziekenhuizen en instellingen in geheel Nederland heb ik inmiddels MSU trainingen gegeven.

De diverse doelgroepen voor mijn scholingsactiviteiten zijn echografielaboranten, fysiotherapeuten, radiologen, reumatologen, huisartsen en podotherapeuten.

Vanaf juli 2011 werk ik samen met drs. O. Cihanbeyli huisarts/echografist en verricht ik diverse echografische onderzoeken binnen de eerste lijn gezondheidszorg.

In oktober 2011 en 2013 heb ik op vrijwillige basis via de stichting Kilimanjaro in Tanzania Nederlandse huisartsen en Tanzaniaanse artsen begeleid op het gebied van de abdominale en musculoskeletale echografie.